Pumpkins, pumpkins

Kurpitsa-aika on täällä! Omistan kirjoitukseni nyt pelkille kurpitsoille. Tämä postaus on siis off-topic projektityöni kannalta. Mutta koska kurpitsat ovat täällä tähän aikaan vuodesta niin isossa roolissa, niin omistettakoon nyt tämä kokonaan niille.

Itse en ole innostunut Halloweenista, mutta isot ja pienet, oranssit ja eriväriset kurpitsat sopivat syksyyn hyvin. Erityisesti oranssi on mielestäni syksyn väri.

Kaupoissa on ollut kurpitsoita myytävänä jo pitkän aikaa. Näen melkein joka päivä jonkun ostavan kaupasta kurpitsan tai pari. Nuo isot ovat oikeasti painavia…

Ihmiset koristelevat pihojaan ja portaitaan kurpitsoilla. Nämä kuvat on otettu Georgetownin kaupunginosasta. Paljon hienompiakin koristeluja olen Georgetownissa nähnyt. Mutta sitten, kun lähdin niitä erikseen kuvaamaan, en muistanut, missä kaduilla ne kauneimmat asetelmat ovat. Nämä kuvat ovat nyt pienenä maistiaisena siitä, miten kurpitsoja käytetään ovensuun koristeluun. Jotkut ovat sytyttäneet ”jouluvalot” syyskukkien ja kurpitsojen sekaan.

Yliopisto järjesti kansainvälisille opiskelijoille, tutkijoille ja stipendiaateille retken kurpitsoja kasvattavalle maatilalle. Kävimme noin 45 minuutin ajomatkan päässä DC:stä.

Kurpitsaretkeläiset

Eipä ole tullut aikaisemmin maksettua traktorin lavalla olkikasassa istumisesta… Mutta niin vain nyt maksoin 4 dollaria siitä, että pääsin traktorin kyydillä kauempana sijaitseville kurpitsapelloille.

Kurpitsapellolla

En ole koskaan kasvattanut koristekurpitsoja. En ollut ajatellut, millä tavalla kurpitsat  kasvavat maassa ja miten monenlaisia niitä on. Suurin osa oli isoja oransseja, mutta oli myös vihreitä, valkoisia ja monivärisiä kurpitsoja. Myös kurpitsankukkia oli edelleen paljon. Ne eivät taida enää ehtiä kypsyä kurpitsoiksi.

Pellolta ei löytynyt sitä Suurta Kurpitsaa, jota Jaska Jokunen aina etsii sarjakuvissa. Mutta tuo yksi kurpitsa painoi yllättävän paljon. Suurimmat kurpitsat löytyivät tällä kertaa maatilan pihalta.

Maatilalla oli paljon muutakin väkeä kuin vain me Georgetownin seurue. Monet olivat tulleet perheineen. Lapset tykkäsivät monista maatilan eläimistä, esim. alpakoista.

IMG_20171014_145103536[1]Ihmiset ostivat omenoita, kurpitsoita ja muita vihanneksia. Niiden keräämistä ja kuljettamista varten oli käytettävissä pieniä kottikärryjä. Ihmiset jonottivat kärryjensä kanssa maksamaan ostoksia.

IMG_20171014_142051678[1]Pitihän sitä kurpitsapiirakkaakin maistaa maatilalla käydessämme. Koska arvasin, että se ei ehkä ole minun suosikkini, ostin piirakkapalan jäätelön kera. Menihän se kerran maistettuna.

 

IMG_20171015_084318919[1]Omat kurpitsaostokseni maatilalta olivat noin vaatimattomat. Juhlistan kurpitsa-aikaa näillä pienillä koristekurpitsoilla pöydälläni. Jätän suuremmat kurpitsat ja kurpitsakoristelut amerikkalaisille.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s