Suomi 100 vuotta

suomifinland100-tunnus_valkoinen_rgbItsenäisyyspäivää edeltävänä lauantaina oli kiva ja ihmisiä selvästi kiinnostava Fin-Fun-tapahtuma Washington DC:n eräällä vilkkaalla aukiolla, Dubont Circlellä. Fin-Fun oli osa Suomi 100- tapahtumien sarjaa Yhdysvalloissa.  Tässä tapahtumassa oli tarjolla kuumaa glögiä, joulupipareita, karaokelaulumahdollisuus, mölkyn pelaamista, askartelua lapsille, Suomi-tietoutta sekä Keravan mieslaulajat laulamassa ja laulattamassa yleisöä. Lisäksi siellä sai otattaa itsestään kuvia joulupukin kanssa. Sinänsä vähän hassu juttu koko tuo valokuva. En ehkä tekisi tätä koskaan Suomessa, mutta täällä sitä näköjään suostuu jopa samaan kuvaan ”joulupukin” kanssa. Ihan vain suomalaisia perinteitä kunnioittaakseni ja Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Suomen suurlähetystön pihalla oli 2.-6.12.2017 välisen ajan Sisu the Traveling Sauna.img_20171206_063834930.jpg Se on tehnyt matkaa eri puolilla Yhdysvaltoja ja päätti kiertueensa nyt tänne Washington DC:hen. Saunaan pystyi tekemään varauksia niin, että siinä  saunoi 5 henkilöä kerrallaan. Enää vain harvoja aikoja oli vapaana, kun katsoin aikataulua saunan DC:hen saapumisen aikoihin. Pyöräilin katsomaan saunaa suurlähetystön pihaan. Olisin itsekin muuten saunonut, mutta pelkkä kylmä suihku ja vaatteiden vaihto pihalla eivät houkutttaneet riittävästi. Mutta saunatempaus oli kerrassaan hieno tapa juhlistaa 100-vuotiasta Suomea. Kun juttelin tempauksen järjestäjän ja saunojien kanssa edustuston pihalla, kadulta ihmiset katselivat puolipukeisia ihmisiä. Tulipa eräs lähiseudun asukkaista jopa kyselemään, että mistä tässä oikein on kyse. Kyllä hän ihmetteli ja sanoi, että vaikka on asunut kaupungissa yli 30 vuotta, mitään näin erikoista hän ei ole nähnyt koskaan aikaisemmin.

Yhdysvallat onnittelit virallisesti satavuotiasta Suomea 5.12.2017. Onnittelussa mainittiin sauna, sisu ja myös Fulbright. high-res-blue-fulbright-logo.jpgSe tuntui tosi mukavalta. Itse ajattelen niin, että on ollut hienoa olla Fulbright-stipendiaattina nimenomaan Suomen juhlavuonna. Suomi herättää täällä ihmisissä oikeastaan vain myönteisiä mielikuvia. Suomen itsenäisyyden juhlavuodesta on ollut helppo kertoa.  Sitten kun kertoo meidän maamme historiasta vähän enemmäkin, se lisää kunnoitusta Suomea kohtaan. Onhan sekin aikamoinen saavutus, että muutamissa vuosikymmenissä rakennettiin maailman parhaimpiin kuuluva koulutusjärjestelmä, joka on täällä ihastelun, jopa kateuden kohde.

Tänä vuonna en seurannut presidentinlinnassa pidettyä itsenäisyyspäivän juhlintaa millään tavalla. Mutta olin illalla itse juhlimassa Suomen Yhdysvaltojen suurlähetystössä. Oli suuri kunnia saada juhlia maailman vaikutusvaltaisimman maan pääkaupungin edustustossa Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Suurlähettiläs Kirsti Kaupin vastaanotolla oli satoja ihmisiä. img_20171206_184430859.jpgHän piti juhlan tervetuliaispuheen. Tunnelmaa loivat seinälle ja osin kattoon valaistut revontulet. Keravan mieslaulajat lauloivat useita lauluja, mm. Finlandia-hymnin, mikä oli herkistävää täällä kaukana kotoa. Edustuston alakerran saunatiloissa sai laulaa karaokena tuttuja suomalaisia iskelmiä, ja laulajia riitti. Tarjoiluna oli pientä purtavaa, jossa suomalaiset tuotteet oli huomioitu, esim. pienet karjalanpiirakat, lohi, juustot, mustikka ja vadelma. Lisäksi tarjolla oli runsaasti erilaisia suomalaisia makeisia. Tästä illasta voi todella sanoa, että sen kokee vain kerran elämässään!

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s