About

Virallinen Fulbright-kuvaNimeni on Marja Pudas. Työskentelen Keski-Suomen ELY-keskuksessa yksikön päällikkönä.

Vietän syksyn 2017 Yhdysvalloissa, Fulbright-stipendiaattina Washington DC:ssä. Kutsujaorganisaationi on maailmanlaajuisestikin kuuluisa Georgetown University, McCourt School of Public Policy. Olen onnekas päästyäni stipendiaatiksi juuri tänne. Projektityöni liittyy uranhallintataitojen kehittämiseen, nuorisotyöttömyyteen sekä työelämän osaamistarpeiden ja koulutustarjonnan väliseen yhteyteen. Yksi tavoitteeni on edistää Suomen ja suomalaisten hyvien käytänteiden  tuntemusta Yhdysvalloissa. Käyn projektityöni puitteissa vierailuilla ja tapaamassa asiantuntijoita tietenkin DC:ssä ja lähialueilla, mutta myös eri puolilla Yhdysvaltoja. Samalla tulee nähtyä sellaisia osavaltioita ja kaupunkeja, joissa en ole aikaisemmin käynyt.

Blogini on tarkoitus olla osin henkilökohtainen, osin ammatillinen. Kerron, millaista on stipendiaatin arki ja mitä näen ja koen Yhdysvalloissa. Kerron blogissani myös joitain  keskeisiä havaintoja ja ajatuksia projektityöni aiheista.

Mielipiteet ovat omiani. Voin mahdollisesti  aluksi hahmotttaa jotain asioita väärällä tavalla. Niinpä ajatukseni voivat muuttua syksyn mittaan, kun lisää osaamista ja ymmärrystä karttuu. En kuvittelekaan, että voisin tässä ajassa päästä kovin syvälle näissä teemoissa. Onhan kyseessä iso maa ja kansakunta, jossa politiittisen päätöksenteon ja toimeenpanon rakenteet ja järjestelmät poikkeavat suomalaisista vastaavista. Mutta toivon mukaan joitain ajatusten helmiä löytyy molempiin suuntiin. Yhdysvalloista Suomeen. Ja Suomesta Yhdysvaltoihin.

Toivottavasti viihdyt blogini seurassa!

 

Advertisement